När jag är hemma får jag ändå bestämma själv. Jag och Malin älskar två stycken klassiska förätter, Mozzarella Caprese och Carpaccio.
En Mozzarella Caprese blir som bäst när man använder mozzarella gjord på buffel. Ko funkar också men buffel är oslagbart! Om man har sen har investerat i en buffelmozzarella bör man även använda sig av riktigt pepprig olivolja. Bättre olivoljor kan vara dyra ganska dyra men i längden så vet i sjutton om det inte är värt att investera i en lite dyrare olivolja. Det är ju oftast mer smak i de finare sorterna och då behöver man inte ha lika mycket olja.
Olivoljan är lika viktig för att få bra smak på sin Carpaccio. Om man nu har köpt fin oxfilé, bankat ut den alldeles lövtunn och garnerat fint med ruccula och en lagrad parmesanost så vore det ju helt fel att ringla över en smaklös olivolja
Som sagt, det är få saker som slår känslan att få äta sig mätt på förätter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar