Vad är det som gör pannkakor så vansinnigt gott? Är det de knapriga smörstekta kanterna, kanske sylten och grädden, eller är det just så att jag förknippar pannkisar med barndomen. Hursomhelst är det en rätt som fungerar lika bra som förrätt, varmrätt eller efterrätt. Pannkakor fungerar kalla som varma och kan ätas med både ost och skinka, lönnsirap, skagenröra, glass med kolasås, etc, etc, etc. Inte konstigt att ens mamma gjorde detta ofta till mig och mina systrar. Nu när vår dotter äter samma mat som mig och Malin har vi märkt att pannkakor är en favorit även hos henne.
Jag låter smeten rinna ut och forma pannkakan naturligt |
Istället för att köpa flytande honung (jag har ännu inte lyckats hitta en KRAV-märkt flytande honung) micrar jag en liten skål med honung. Då blir den härligt varm och rinnande.
Lily vräker i sig pannkakor |
Vi år oss proppmätta på pannkakor , valnötter och getost denna kväll. Väl framme på festen hade Isa dukat upp en kakbuffé. Det blev kaka på kaka den kvällen kan man säga :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar