Det är väldigt smarrigt att servera kakan med antingen hallon eller jordgubbar och en klick vispgrädde.
Detta är en blogg om mat. I vår familj handlar mat om att njuta och att umgås. Det är vid matbordet som familjen träffas delar erfarenheter. Det är över en kaffe som vi träffar vänner och uppdaterar varandra om vad som hänt sen sist. Det är under stora middagar som vi firar de dagar vi vill minnas. Kort och gott är det aktiviteterna i köket som får allt det roliga att hända. Jag vill laga mat som går att laga varje dag, där råvarorna är i fokus och framför allt måltider som man kan njuta av.
måndag 8 augusti 2011
Fransk chokladkaka med lakrits
När Lovisa och Jens var på besök i Rånäs åt vi fransk chokladkaka smaksatt med lakritspulver. Skillnaden mellan en fransk chokladkaka och en kladdkaka är att en franska chokladkaka görs med en bättre smält mörk choklad, en kladdkaka görs med kakao. Den franska är fluffig och krämig, den kladdiga är kompakt och kladdig. Precis innan kakan ska in i ugnen tillsätter jag ett pulver som är gjort på äkta lakritsrot. Blandningen av stark kakao och bitter lakrits blir ljuvlig tillsammans med söta jordgubbar och len vispad grädde, mums!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar