Jag beslöt mig för att göra en egen kycklingfond på det överblivna kycklingskrovet. Jag rensade kycklingen på det kött som blivit över. Sedan la jag kycklingskrovet, persilja och morotsslantar i en kastrull och täckte med vatten, lät det koka upp och sedan sjuda nästan en timme. Detta silades och ställdes i kylen.
Ganska få råvaror, men ack så gott. |
Ett par dagar senare kändes det ganska naturligt att göra soppa på fonden och kycklingresterna. Jag började med att råsteka potatis- och morotstärningar. Fonden hade i kylen blivit som en dallrig gelé (förövrigt är det genom att koka slakteriavfall som man framställer gelatin). Jag värmde upp fonden i en kastrull tillsammans med apelsinzest och persilja. När rotfrukterna var genomstekta hällde jag ner dessa i fonden tillsammans med kycklingresterna och hackad persilja. Jag smakade av med sojagrädde, salt och peppar. Det är ofta gott med lite socker i olika maträtter. Istället för socker pressade jag ner den söta apelsinsaften i soppan. Jag hade även en gnutta mortlad piri piri.
Tillsammans med god kavring är detta en supergod och snabblagad middag |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar