Det var en mycket trevlig kväll som också innehöll en och annan pingismatch på trätrallen.
Detta är en blogg om mat. I vår familj handlar mat om att njuta och att umgås. Det är vid matbordet som familjen träffas delar erfarenheter. Det är över en kaffe som vi träffar vänner och uppdaterar varandra om vad som hänt sen sist. Det är under stora middagar som vi firar de dagar vi vill minnas. Kort och gott är det aktiviteterna i köket som får allt det roliga att hända. Jag vill laga mat som går att laga varje dag, där råvarorna är i fokus och framför allt måltider som man kan njuta av.
måndag 8 augusti 2011
Grillade Lamb Racks
Jag gillar att cykla mountainbike. Cykling är en speciell sport. Det är enformigt då man utför samma rörelse i timma efter timma. Cykling är ensamt eftersom att det inte är en lagsport. Det är verkligen inte en sport som man blir snygg av, dels opropertionerligt stora lår, dels har man på sig tajta trikåer som gärna har en liten blöja i skrevet. Jag råkar älska sporten ändå. Jag uppskattar farten, naturupplevelsen, känslan av att det är man mot man och att det är den starkaste som vinner. Som morot i långa cykellopp/träningspass brukar jag ofta tänka på den goda mat jag ska laga när jag kommer hem. Just denna gång cyklade jag runt i trakterna runt Rånäs och Rimbo. I mina tankar fanns hela tiden lamm racksen som låg i kylen och sög i sig smaker av Herbamare, vitlök och rosmarin.
Vi skulle få besök av Lovisa och Jens just denna dag. Lammet låg i kylen några timmar innan de kom. Jag hade använt en god olivolja, hackad vitlök och färsk rosmarin som jag gnuggat in i köttet. Min fru vill även att jag ska använda örtsaltet Herbamare när jag tillagar lamm. Jens hjälpte mig att göra chilibearnaisesås genom att hacka chili och blanda ner i Jesse´s bea. Jag tillagade potatis i ugn kryddad med rosmarin.
Etiketter:
mat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar