Jag och Malin var nyligen och såg föreställningen "Ljust och fräscht" med Henrik Schyffert och min idol Fredrik Lindström. En väldigt rolig sekvens var när Henrik Schyffert tog fram en badkarskran i massivt guld och frågade publiken om det var status att ha en sån. "Nej", menade Schyffert, "idag är det mer status att rosta sin egen musli.
Detta var bara en av väldigt många träffande repliker från Schyffert och Lindström. Men just den veckan hade jag precis gjort en laddning musli.
Jag började med att blötlägga bovete över natten. Dagen därpå jag silade bort vattnet och sköljde bovetet noggrant. Jag rörde ner en klick honung och kanel och lät det stå ytterligare en natt på 75 grader i ugnen.
I muslin har jag sedan i valnötter, mandel och kokos tillsammans med havregryn. Även detta får stå och torka i ugnen ett par timmar i ungefär 100 grader. Se upp så inte kokosen bränns
Bovetecrunch och nötter blandas med ekologiska russin och muslin är klar. Jag tycker väldigt mycket om fil med musli.
Detta är en blogg om mat. I vår familj handlar mat om att njuta och att umgås. Det är vid matbordet som familjen träffas delar erfarenheter. Det är över en kaffe som vi träffar vänner och uppdaterar varandra om vad som hänt sen sist. Det är under stora middagar som vi firar de dagar vi vill minnas. Kort och gott är det aktiviteterna i köket som får allt det roliga att hända. Jag vill laga mat som går att laga varje dag, där råvarorna är i fokus och framför allt måltider som man kan njuta av.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Min favoritmüslie:
SvaraRadera1 del blandade gryn och flingor som man råkar ha hemma
1 del hackade blandade nötter som man råkar ha hemma (gärna mycket mandel de har hög proteinhalt)
1 del torkade kaneläpplen
Saftigt, knaprigt, smakrikt och mättande!
/Lisa