lördag 10 december 2011

Nötter i choklad med whiskygrädde

Den här rätten läste jag om i en tidning som handlade om amerikansk whisky. Det är alltid bra med efterrätter som går att förbereda när man får gäster. Det är även väldigt bra om efterrätten till så stor del som möjligt består av choklad.

Smält choklad. Ta dina favoritnötter och rosta i en stekpanna. Om du använder en choklad med hög kakaohalt så kan man tillsätta lite socker i stekpannan som får karamelliseras med nötterna. Om man använder kokos så måste man vara extra försiktig så att det inte bränns.



Rör ner nötterna i den smälta chokladen. Vispa grädde och rör ner en skvätt whisky (eller rom).  Jag två favorit flaskor hemma just nu. Den ena är en 15-årig rom som heter Matusalem. Den andra är en Bourbon som heter Knob creek. Den är 9-årig och ganska stark. Jag brukar behöva ha i en liten skvätt vatten i den om jag dricker den rent.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar