fredag 9 september 2011

Spaghetti carbonara

I helgen åt vi Carbonara. Mmm... 

Eftersom rätten består av så få ingredienser finns det ännu större skäl till att förska använda lite bättre råvaror. Den celestefärgade pastasorten från Zeta Casa de Luca är bra tycker jag. Dels så är paketeringen ett samarbete med cykeltillverkaren Bianchi som för övrigt har patent på just denna celestefärg (och har just denna färg på flera av deras cyklar). Dels så har pastan en yta som på ett fördelaktigt sätt suger i sig pastasåsens smaker.



En riktigt god parmesanost bör användas då den har absolut störst påverkan på smaken. Istället för bacon använder jag fläsk. Ett bra sidfläsk är mer matigt än den paketerade bacon som vanligtvis används. Om man har vägarna förbi en bra köttdisk/slaktare borde färskt rökt sidfläsk användas, det blir sååå mycket godare. Tyvärr finns det inte så många slaktare i centrala Sthlm jag brukar mitt fläsk på Ica Kvantum.



Koka pastan och stek fläsket. Vispa ihop ägg, grädde och parmesanost. Smaka av med salt och svartpeppar (från pepparkvarn). Tillsätt fläsket när det svalnat en aning. Bland såsen med pastan och toppa mer persilja.


Nu har vår lilla Lily börjat smaka riktig mat, päron är en god och nyttig efterrätt (även om det för hennes del endast handlade om att suga lite och känna smaken).









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar