fredag 15 juli 2011

Steak Sallad

I går var det min andra syster och hennes man som ansvarade för matlagningen här i Båstad. De gjorde en s.k. "Steak Sallad". Det var helt enkelt grillad kött på en sallad. I går var det grillad biff som marinerats i en adobo-kryddblandning. Ordet adobo betyder kryddblandning på spanska och dess huvudingredienser är vanligtvis chili, vitlök och vinäger, men variationerna är vanliga. Detta kan i vissa fall förväxlas med den filipinska matlagningsmetoden som innebär att kött, fisk, eller skaldjur marineras i en adobosås gjord på vitlök och vinäger. Köttet bryns i olja och kokas sedan tillsammans med marinaden.


Salladen gjordes på romansallad, machésallad, riven papaya, rivna morötter och krasse. På detta ringlades en dressing gjord på schalottenlök, vitlök, chili, koriander, fisksås och socker.


Som aptitretare serverades grillade tigerräkor med paprikaflingor och rostade mandlar med anchochilipulver.


Min syster är gift med en amerikan, de hade tandpetare kvar från fjärde juli.

När biffen var färdiggrillad serverades den på ett stort fat ovanpå den upplagda salladen. Rätten garnerades med krossade rostade jordnötter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar