torsdag 18 augusti 2011

Club Sandwich

Sista kvällen på Gotland. Hela veckan passerade vi en kalkonfarm i Källstäde mellan Lärbro och Rute. En dag kom My hem med några kilo(!) kalkon "utifall att" vi skulle bli sugna. My hade även tipsat om Röcklingers Handelsträdgård i Lärbro. Med Rutes stenugnsbageri ett stenkast bort föll det sig ganska naturligt vad vi skulle laga sista kvällen.


Handelsträdgård+kalkonfarm+stenugnsbageri=CLUB SANDWICH. Tänk vilken lycka att få laga mat på så närproducerade råvaror.


Jag började med att köpa brödet på bageriet i Rute. Bilden är tagen under dagen där vi fikade och åt det som förmodligen är de godaste kardemummakringlorna som någonsin har gjorts (eller så var det solen, sällskapet, ledigheten och miljön som gjorde att kringlan smaka så bra).


En Club Sandwich brukar inte ha basilika på sig men när jag såg denna växt i Lärbro kunde jag inte låta bli att köpa den. Av denna ört gjorde jag en basilikamajonäs som fick smaksätta klubbmackan.


Voila! Club Sandwich, gjord på stenugnsbakat bröd från Rute, grillad kalkon från kalkonfarmen i Källstäde, basilika, tomater och sallad från Lärbro. Tillsammans med avokado och några krispiga baconskivor blir detta en riktigt schysst macka.


Åh vilken härlig semester vi fick. Nu väntar vardagen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar