söndag 21 augusti 2011

Panerad torsk med kantareller

Vardagsmat låter inte så särskilt spännande. Torskblock låter nog ännu tristare. Torsk är ändå en av de mest frekventa råvarorna i min matlagning. Fisk är såklart nyttigt och bra på alla sätt samtidigt är torskblock inte alls lika kostsamt som den färska torskryggen. Torsk är också tacksamt att tillaga med rätt tillbehör och förutsättningar (het stekpanna, ströbröd och riktigt smör). Tillsammans med nypressad potatismos förvandlas dessa tråkiga torskblock till en riktig höjdarmåltid som är enkel att göra mitt i veckan. Så här på sensommaren brukar det dyka upp färska kantareller i matbutikerna. Smörstekta kantareller passar utmärkt till denna rätt. Just denna dag blev det visserligen hokifiléblock och hollandaisesås istället för torskblock och remouladsås.

Få men goda råvaror.
Passa på att äta svamp så länge det finns tillgängligt.
Smörstekta kantareller förgyller många maträtter. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar